Tour de ski summering del 1

Jag summerar på detta sätt att jag skriver först vilken etapp det är, sedan herrar och damer och fyller sedan i det jag ska skriva om det. Om ni inte förstår så märker ni nog hur jag menar. Namn står i kursiv textstil!

ETAPP 1 - Prolog(3,75/2,5km fristil)!
Herrar:
Herrarnas prolog vanns av Petter Northug, tätt följd av Dario Cologna som var 0,7s efter honom, trea komMaurice Manificat som var 4s efter Northug. Bäste svensk var Marcus Hellner som snöpligt nog var 4:a, 5,6s efterNorthug. Jag tyckte gott att han skulle ha fått komma 3:a men om det är till någon liten, liten tröst så var han iallafall snabbast vid första mellantiden. Dock var det inga bonus sekunder han tjänade på att var först där.
Damer:
På damsidan hade Sverige mer tur/skicklighet och där kom Hanna Brodin 3:a, 4s efter segraren Justyna Kowalczyk, 2:a det blev Marit Björgen som var 0,4s efter Kowalczyk. Jag tyckte det var riktigt bra gjort av Hanna Brodin, distansen var ju i och för sig inte den längsta men sen så är ju Hanna Brodin framför allt en sprinter.
Från vänster: Dario Cologna, Petter Northug och Maurice Manificat.


ETAPPEN 2 - Jaktstart(15/10km klassiskt)
Herrar:
Vinnaren av herrarnas jakt start över 15km vanns av Axel Teichmann efter att fler åkare hade ramlat precis utanför upploppet men han klarade sig igenom det eftersom han var före alla som föll och vann då. Utgången hade kanske sett annorlunda ut om inte fler åkar ramlat. 2:a, det blev Petter Northug som var 2,3s efter och 3:a blev Dario Cologna som var 2,9s efter Axel Teichmann. Vem som blev bäste svensk har jag tyvärr inte hittat några uppgifter på men ingen svensk var topp 10.
Damer:
Damernas 10km jaktstart vanns av Justyna Kowalczyk som var 0,2s före 2:an Therese Johaug och 7,1s före 3:anMarit Björgen. Inte heller här har jag hittat några uppgifter på vem som var bäste svensk och på villken plats den kom. Alltså var det ingen svensk topp 10 här heller.

ETAPP 3 - Sprint(1,2km klassiskt)
Herrar:
Den klassiska sprinten var helt i rysk dominans med 4 ryssar bland de 5 fränsta. Vann, det gjorde Nikita Krjukov,2:a blev Aleksej Petuchov och 3:a vart Nikolaj Morilov. Bäste svensk var Marcus Hellner som var 9:a, en annan svensk som var högt uppe var Teodor Peterson som vart 10:a.
Damer:
I sprinten vart det Justyna Kowalczyks tredje raka etappseger. 2:a Marit Björgen och 3:a blev Astrid Jacobsen. Bästa svensk blev Ida Ingemarsdotter som kom 5:a och även på damsidan var det en till svensk som placerade sig högt, Charlotte Kalla blev 8:a.

ETAPP 4 - Skiathlon(10+10km/5+5km Klassiskt/Fristil)
Herrar:
För andra gången i touren så vann Petter Northug, han vann dock inte med mycket denna gång, han var endast 0,3s före 2:an Dario Cologna och 0,6s före 3:an Maksim Vylegzjanin. Bästa svensk på distansen var Marcus Hellner som för andra gången hittills i touren kommer 4:a, 1,5s efter Petter.
Damer:
För första gången hittills i touren så får Marit Björgen vinna, hon vinner 1,6s före 2:an Justyna Kowaczyk och 1,8s för 3:an Therese Johaug. Bäste svenska var Chalotte Kalla som åkte in på en 6:e plats, 45,6s efter segraren Marit Björgen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
© Headerbilder från Wallpapers Wide